Vardagliga fotoredskap

Det finns några enkla saker du kan göra för att ta bättre bilder med hjälp av vardagliga föremål. Om du till exempel använder en reflektor kan du få ljuset att studsa tillbaka till motivet och förbättra den övergripande fotokvaliteten. Du kan göra din egen reflektor genom att tejpa folie på kartong eller helt enkelt använda ett vitt pappersark.

Du kan använda vardagliga föremål för att skapa intressanta effekter i dina bilder. Du kan till exempel använda ett dricksglas för att skapa en förstoringseffekt på små föremål. Placera glaset över objektet och fotografera genom det. Med lite kreativitet kan du använda vardagliga föremål för att ta bättre foton. Så ge dig ut och börja experimentera med saker som du redan har hemma för att få till fotona exakt som du vill ha dem, eller med en twist.

Barnens studsmatta

Ett annat sätt att förbättra dina bilder är att använda en studsmatta. Genom att placera kameran på en studsmatta får du en stabil yta för att ta bilder. Detta är särskilt användbart om du fotograferar i svagt ljus eller vill undvika kameraskakningar.

Du kan också använda en studsmatta för att få till häftiga effekter om du fotar barnen som hoppar på studsmattan. På det här sättet kan du göra både dig själv och barnen glada genom att slå två flugor i en smäll och köpa en studsmatta. Men vilken studsmatta ska man köpa kanske du undrar nu? Det finns en hel del alternativ att välja mellan, så det bästa är att be om rekommendationer från andra.